С наближаването на Новогодишната нощ търсенето на червено бельо, пижами и пуловери нараства

...
С наближаването на Новогодишната нощ търсенето на червено бельо, пижами и пуловери нараства
Коментари Харесай

Носенето на червено бельо в Новогодишната нощ ни гарантира щастие и късмет

С наближаването на Новогодишната нощ търсенето на алено долни дрехи, пижами и пуловери нараства фрапантно. Вярва се, че тези, които носят облекла в този цвят, ще имат шанс и ще осъществен всичките си стремежи. Това разбиране е необятно публикувано както измежду дамите, по този начин и измежду мъжете, написа турското издание " Медиа Гюнлугу “.

Въпреки че не е известно тъкмо от кое място тъкмо идва концепцията за аленото облекло, има доста клюки. Един от най-интересните идва от Америка. През 1956 година Хенри Джордж, който продава долни дрехи, е на ръба на банкрута. Изпитвайки финансови усложнения и желаейки да продаде непродаденото си алено долни дрехи, той прави малко изследване, с цел да се измъкне от дълговата дупка.

Хенри открива, че дамите избират аления цвят в комплектите си от долни дрехи и сутиен, само че избират черното и бялото, когато си купуват единствено бикини. Седмица преди Нова година предприемчивият търговец моли всички свои чиновници да подарят алено долни дрехи на всички дами, които познават. След това трябвало да опишат, че то носи шанс в новогодишната нощ.

Историята се популяризира в цяла Америка. Търговецът Хенри освен се справил с задълженията си, само че и спечелил цяло положение от спомагателните поръчки. Оттогава се носи легендата за алените облекла в Новогодишната нощ.

Датчаните хвърлят чинии по вратите

Датчаните пазят старите си съдове за Новогодишната нощ и ги разрушават във вратите на приятелите си малко преди среднощ. Това е техният метод от една страна да покажат любовта си, а от друга - да прогонят неприятния шанс.

Във Англия се има вяра, че първият човек, който дойде в дома ти в среднощ на 1-ви януари, ще донесе шанс. Най-добре би било той да носи подаръци или лакомства, както и да е с цялостен джоб с пари.

В Нидерландия пък имат бит да горят коледните си елхи на улицата. Това се прави с цел да се прогонят духовете от предходната година и с цел да се посрещнат тези на идната година. Вярва се също по този начин, че това носи добър шанс.

Подобно на тях, японците също гонят злите духове по време в навечерието на 1-ви януари. Те обаче окачват въжета на вратите си. Смята се, че това ще им донесе късмет в живота. Когато часовникът удари 00:00, всички японци стартират да се смеят с глас. Това прави годината радостна и сполучлива.

В Испания най-важната традиция в навечерието на Нова година е яденето на грозде. Преди среднощ всеки си подготвя 12 зърна грозде и ги изяжда тъкмо в среднощ, с цел да бъдат щастливи през идващите 12 месеца.

Германците леят патрони

В Германия хвърлят разтопено олово в студена вода и се пробват да предскажат бъдещето по неговата форма (нещо като леене на куршум). Също по този начин преди среднощ те оставят по малко храна в чиниите си, с цел да си обезпечат благополучие.

Кубинците обличат в навечерието на 1-ви януари нови облекла, взимат празен куфар и се разхождат из къщата с него. Смята се, че това ще им даде опция да пътуват по-често през идната година. Мексиканците пък носят алено долни дрехи, с цел да си обезпечат обич и брак през новата година, и жълто долни дрехи, с цел да привлекат пари.

Швейцарците обличат карнавални костюми и поставят декорации на главата си, които символизират положителните и злите духове. Така те се разделят с неприятното и одобряват положителното.

Китайците почистват усърдно домовете си преди празника, с цел да се отърват от неприятния шанс. Освен това си купуват разнообразни цветя и растения, за които се има вяра, че носят шанс и обилие. Традиция при тях е да раздават пари в червени пликове на децата си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР